Természetesen ha kimondottan gyerekeknek készül, akkor a cappuccino port érdemes lecserélni mondjuk kakaóporra.
Ezzel a kekszes finomsággal jelentkezek a 72. VKF!-re, aminek én vagyok a házigazdája :-)
Hozzávalók kb.
45 db nyalókához:
*50 dkg darált keksz
*4 púpos ek cappuccino por
*10 dkg porcukor
*0,5 üvegcse rumaroma
*25 dkg vaj
*1,5 dl tej
*25 dkg étcsokoládé
*2 ek olaj
*1 marék színes szóró cukor
Egy tálban megolvasztjuk a vajat, majd csomómentesre
keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a kekszet, a cappuccino port, a rumaromát,
majd a tejjel összedolgozzuk a masszát. Ha kicsit morzsalékos lenne, mehet bele
még 1-2 evőkanálnyi tej.
Kisebb diónyi adagot veszünk és a két tenyerünk között
golyókat sodrunk. Egy közepes méretű tálcára pakoljuk.
Ha kész, kb. 15 percre a fagyasztóba rakjuk.
Ez alatt előkészítünk egy hungarocell darabot, ebbe
fogjuk szúrni a nyalókákat száradni, egy kisebb tálkát a szóró cukorral, saslikpálcákat,
amiket kettétörünk.
A bevonáshoz a csokoládét egy tálba rakjuk az olajjal.
(Nekem az vált be, hogy lereszelem a csokoládét és egyenletesebben olvad fel,
nem lesz csomós és hamarabb is megolvad.)
Vízgőz felett megolvasztjuk.
Majd a fagyasztóból kivett golyókat egy-egy pálcára
tűzzük, megforgatjuk a csokoládéban, lecsepegtetjük kicsit, megszórjuk cukorral és a hungarocell
talpba szúrjuk dermedni. Mivel a kekszes alap már jól lehűlt, ezért a csoki
hamar megszilárdul rajta, érdemes gyorsabb tempóban dolgozni, a cukor is
gyorsan kerüljön rá.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése