Természetesen ez nem egy olyan étel, amivel teletömhetjük a pocakunkat, de egy kis ínyencségnek megéri elkészíteni, ha az ember lánya vagy fia épp valami rántott zöldséget vagy húst tervez.
Hozzávalók 2
főre:
*2 nagy marék újhagyma (kb. 18 szál)
*10 dkg liszt
*2 kisebb tojás
*20 dkg zsemlemorzsa
*5-6 dl olaj a sütéshez
*só
Három tálkát készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a
másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük, a harmadikba a
zsemlemorzsát hintjük.
Az újhagymákat megtisztítjuk és a zöld szárukat
eltávolítjuk.
Megmossuk és vizesen először a lisztben forgatjuk meg,
majd a tojásban, végül a morzsában.
Olajat forrósítunk. Ha már kellőképpen meleg, a hagymákat
szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni
és azonnal meghintjük sóval.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése