Mi előző nap összeállítottuk és a poharakba adagolva, fóliázva hűtőben pihentettük, másnap már csak az eper és a mentalevél került a tetejére és már lehetett is fogyasztani.
Biztosan kipróbálom majd más gyümölccsel, mondjuk málnával vagy ribizlivel is.
Hozzávalók 12
kisebb vagy 6 nagyobb pohárhoz:
*45 dkg túró
*4 ek porcukor
*25 dkg krémsajt
*2 dl habtejszín (30%-os)
*30 dkg eper
*15 dkg omlós keksz (itt épp kókuszos)
*1 dl kávé édesítve
Előkészítjük a poharakat.
A kekszet kisebb darabokra törjük és meglocsoljuk a
kávéval, elosztjuk a poharak aljában. (A kávé lehet főtt kávé édesítve vagy akár instant is kevés vízben feloldva.)
Az epreket megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, a
gyümölcshúst egy villával összetörjük. (Pár szép darabot félreteszünk a
díszítéshez.)
A túrót alaposan áttörjük (erre egy krumpli törőt
használtam) és ízesítjük a porcukorral.
Habosra keverjük a krémsajttal.
A tejszínt keményre verjük, majd a túrós krémbe
forgatjuk.
A krém felét egyenletesen elosztjuk a poharakban, majd
rákanalazzuk az áttört epret, majd a maradék túrókrémmel befedjük.
Félbevágott eperrel és mentalevélkékkel díszítve
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése