Roppant egyszerű, húsmentes fogás. A karfiolt minden formában nagyon szeretjük. Egy kevés rizzsel remek ebéd.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin októberi számában is.
*1 kisebb karfiol
*só
*15 dkg zsemlemorzsa
*4 ek olaj
Mártáshoz:
*2 dl tejföl
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
*rózsabors
A karfiolt apró rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A morzsát
száraz serpenyőben megpirítjuk, az olajjal összedolgozzuk és beleforgatjuk a karfiolt.
A tejfölt a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával kikeverjük. A fűszeres
tejfölt a morzsás karfiollal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése