Szinte minden nagyobb ünnepre készül mandulamag, amit az
egész család nagyon szeret. Annak a sütinek a mintájára most diócskát sütöttem.
Bár kicsit munkaigényes, de mindenképpen megéri, hisz nagyon finom. Azt hiszem
ez is legalább olyan nagy kedvenc lesz, mint a mandulás társa.
Hozzávalók kb.
48 diócskához:
Tésztához:
*40 dkg liszt
*15 dkg darált dió
*15 dkg porcukor
*25 dkg margarin
Töltelékhez:
*3 dl tej
*1 tasak vaníliás pudingpor
*15 dkg margarin
*10 dkg porcukor
*5 dkg darált dió
A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk és összedolgozzuk.
A dióformákat margarinnal vékonyan kikenjük és a tésztából diónyi adagokat
nyomkodunk bele.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12
perc alatt megsütjük és még melegen óvatosan kiütjük a formákból. Hagyjuk teljesen
kihűlni.
Ez alatt a pudingot a tejjel csomómentesre keverjük,
sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd
hozzáadjuk a darált diót is. A két részt összekeverjük és egy kevés krémmel két
diócska felet összeragasztunk.
Porcukorral megszórjuk és legalább egy éjszakát
pihentetjük, hogy a tészta megpuhuljon a krémtől.
A Facebookon is megtaláltok.
Szia Andrea, kerlek csinalj valamit az oldallal. robaltam lementeni a receptet, aztan nyomtatni is es nem lehet. Elore is koszonom!
VálaszTörlésKozben megtalaltam...nagyon a recept aljan kis logoval jelezve...rakattintva a receptre viszont nem jon fel a nyomtatas opcio! :)
VálaszTörlésSzia. Ezt hogy tároljam? Mert elázik a tészta mindig a főzött krémtől. Ez is elázós szétomlós? Köszönöm.
VálaszTörlés