Egy klasszikus leves egy kicsit másképpen.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*3 csapott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*3 ek olaj
*1 csapott tk fűszerpaprika
*1,5 liter víz
*1 csapott kk só
*1 csipet őrölt bors
*1 csapott kk őrölt köménymag
*1 tk házi ételízesítő
*7 tojás
*10 dkg Chef Gomba fehér csiperkegomba
A lisztet az olajjal simára keverjük és mérsékelt lángon világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk
a fűszerpaprikával, majd kevergetés közben felengedjük a vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel. Hagyjuk felfőni. Közben három tojást egy kis tálba ütünk, és villával jól
elkeverjük, majd a forró levesbe csorgatjuk. Párszor átkeverjük. Az egész tojásokat egyenként egy kis tálba ütjük és óvatosan a levesbe engedjük.
Körülbelül 10 percig mérsékelt lángon főzzük, néha óvatosan átkeverjük. A gombát vékonyra szeleteljük, a leveshez adjuk és tíz
perc alatt készre főzzük. A levest melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése