A család valami újra, valami másra vágyott, ezért hirtelen ötlettől vezérelve ezt a serpenyős húst találtam ki. A karaj
puha, ízletes lett. Párolt rizs körettel kínáltam. Biztosan máskor is asztalra kerül majd nálunk.
*8 nagyobb karaj szelet
*só
*őrölt bors
*3 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*5 dkg vaj
*0,5 dl olaj
*3 dl zöldségleves alaplé
*1 nagy fej vöröshagyma
A hús szeleteket kissé kiklopfoljuk, megszórjuk sóval és borssal, majd megforgatjuk a lisztben. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat
és az olajat, majd egyenként megpirítjuk a karaj szeleteket rajta. Végül felengedjük az alaplével, belerakjuk az összes húst, lefedve puhára főzzük.
Egy hagymát vékony szeletekre vágunk és a húshoz adjuk. Ha szükséges utánízesítjük. Ha a hús megpuhult és a szaft besűrűsödött
párolt basmati rizs körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése