Egy klasszikus, egy családi kedvenc egy kicsit másképpen.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Töltelékhez:
*20 dkg darált sertéshús
*5 dkg basmati rizs
*5 nagyobb Chef Gomba shiitake gomba
*1 kisebb vöröshagyma
*1 kisebb tojás
*1 csapott kk só
*1/2 kk őrölt fekete bors
*1 tk házi darált paprika
Továbbá:
*6 közepes tölteni való paprika
*2 púpozott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*2-3 ek olaj
*1 kk fűszerpaprika
*1-2 dl paradicsomlé
*2-3 dl víz (esetleg több)
*1 dl tejföl
*1/2 ek négyszeres erősségű édesítőszer
*1 nagy csipet só
A húst a rizzsel, az apróra vágott hagymával és gombával, a tojással és a fűszerekkel összedolgozzuk.
A paprikák végét levágjuk, kicsumázzuk, lazán megtöltjük a rizses, gombás hússal. Annyi vízzel feltöltve,
ami éppen ellepi mérsékelt lángon, lefedve legalább egy órát főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, ízesítjük sóval és az édesítővel.
A lisztet kevés olajon megpirítjuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, a tejföllel simára keverjük és a paprika levét besűrítjük vele. Ha szükséges
utánízesítjük.
Melegen teljes kiőrlésű kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése