Most, hogy picit felfrissült a levegő, nyugodtabb szívvel kapcsoltuk be a sütőt. Korábban egy kifőzdében kóstoltunk egy húsos
fogást, amit most itthon próbáltuk meg elkészíteni. Igazán ízletes étel lett a végeredmény.
*1 kg csirkemellfilé
*1 púpozott ek mangalicazsír
*2-3 tk szárnyas fűszerkeverék
*1 nagy fej vöröshagyma
*15 dkg száraz csabai kolbász
*3 dl zöldségleves alaplé
A mellet vékonyra szeleteljük és megszórjuk a fűszerkeverékkel. A megpucolt vöröshagymát csíkokra vágjuk. A kolbászt
felkarikázzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. egy nagyobb méretű tepsit kikenünk zsírral. A tepsibe szórjuk a vöröshagymát, ráfektetjük
a hús szeleteket, megszórjuk a kolbászkarikákkal. Felenegedjük az alaplével. Lefedve egy órát puhítjuk, majd a fedőt eltávolítva hagyjuk egy kicsit
pirulni és hogy az alaplé picit elpárologjon. Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése