PrintFrendly

2024. április 4., csütörtök

Ajváros gomba

Ez az a fogás, amit nehezen lehet szépen fotózni. Könnyű, egyszerű és ráadásul húsmentes.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*4-5 ek olaj
*1/2 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 gerezd fokhagyma
*1 púpozott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*2 dl tejszín
*3 ek ajvár
 
A megtisztított apró gombát négy darabra vágjuk. Kevés felforrósított olajon megsütjük. Közben ízesítjük sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. Megszórjuk egy evőkanálnyi liszttel, a tejszínnel krémesítjük, majd hozzáadjuk az ajvárt. Sűrűre főzzük, ha szükséges utánízesítjük és azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése