Azt mondják, a magyarok mindent is kirántanak. Nos, ez igaz. A rántott gomba igen finom, de most én picit másképpen készítettem. A
zsemlemorzsa helyett sós tönkölypálcika töretbe forgattam. A gyereknek is ízlett és ez igen nagy szó.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát
a ChefGomba biztosította.
*10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
*2 nagyobb tojás
*4 csomag tönkölybúza sós pálcika (18 dkg) (ropi)
*1/2 kk őrölt bors
*1/2 kk fokhagyma granulátum
*só
*olaj a sütéshez
A gombákat megmossuk, felszeleteljük.
A sós pálcikát késes aprítóban durvára aprítjuk.
A gomba szeleteket először
a borssal és fokhagymával elkevert lisztbe forgatjuk, majd a villával felvert tojásba, végül a ropogós morzsába.
Serpenyőben, kevés felforrósított
olajban hirtelen megsütjük. Hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni és meghintjük kevés sóval. Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése