PrintFrendly

2022. július 19., kedd

Tönkölybundás portobello szeletek

Azt mondják, a magyarok mindent is kirántanak. Nos, ez igaz. A rántott gomba igen finom, de most én picit másképpen készítettem. A zsemlemorzsa helyett sós tönkölypálcika töretbe forgattam. A gyereknek is ízlett és ez igen nagy szó. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
*2 nagyobb tojás
*4 csomag tönkölybúza sós pálcika (18 dkg) (ropi)
*1/2 kk őrölt bors
*1/2 kk fokhagyma granulátum
*só
*olaj a sütéshez
 
A gombákat megmossuk, felszeleteljük. 
A sós pálcikát késes aprítóban durvára aprítjuk. 
A gomba szeleteket először a borssal és fokhagymával elkevert lisztbe forgatjuk, majd a villával felvert tojásba, végül a ropogós morzsába. 
Serpenyőben, kevés felforrósított olajban hirtelen megsütjük. Hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni és meghintjük kevés sóval. Azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése