Egy klasszikus kicsit másképpen, méghozzá egy szokatlan hozzávalóval. A felhasznált ízesítőket a Fűszerész
biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*30 dkg darált sertéshús
*25 dkg basmati rizs
*3 ek olaj
*1 kk vöröshagymás só
*1/3 kk őrölt fekete bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 késhegynyi fokhagymagranulátum
*1 kisebb cukkini (25 dkg)
A rizst kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A felforrósított olajon a húst fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük
a fűszerekkel és annyi vízben, ami éppen ellepi, puhára főzzük. A vége felé hozzáadjuk az apróra kockázott cukkinit. Ha a levét elfőtte
és a cukkini is megpárolódott, a húsos ragut összekeverjük a rizzsel. Átforrósítjuk és azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése