Apró, falatnyi kis gombócok krémes gombás mártásban. Kínálhatjuk galuskával, diétás étrendben pedig bulgurral
vagy basmati rizzsel, esetleg főtt szezámtésztával.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította.
Gombócokhoz:
*25 dkg darált sertéshús
*1 tojás
*2 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
*1 csapott kk só
*1/2 kk őrölt bors
Továbbá:
*8 dkg vöröshagyma
*10 dkg ChefGomba csiperkegomba
*3 ek olaj
*1/2 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kk fűszerpaprika
*3 dl zöldségleves alaplé
*2 púpozott ek tejföl
*1 ek zabpehelyliszt
A húshoz adjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a fűszereket és jól összedolgozzuk. Egész apró gombócokat sodrunk a masszából.
A kockára vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon, majd átforgatjuk rajta a felszeletelt gombát. Ízesítjük sóval, borssal,
fűszerpaprikával. Felengedjük az alaplével. Belerakjuk a húsgolyókat. Lefedve, néha megkavargatva addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha elfőtt a leve,
megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a tejfölt és hagyjuk besűrűsödni. Melegen azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése