A hűvösebb idővel tartalmasabb, picit laktatóbb ételek következnek. Ilyen ez a tulajdonképpen maradékmentő, maradék tepertőkrém
mentő fogás is. Egy könnyű almalevessel remek ebéd vált belőle.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
A nokedli- és galuska
szaggatót pedig a Cookori biztosította.
*5 dkg natúr tepertőkrém
*3 nagyobb tojás
*0,5 kk só
*20 dkg liszt
*0,5 dl víz
*10 dkg krémes juhtúró
*1 ek tejföl
*1 csipet őrölt bors
*8 dkg trappista sajt
A puha tepertőkrémhez adjuk a tojásokat, a sót és a lisztet, majd a vízzel csomómentes, könnyű nokedli tésztát keverünk
belőle.
Bő, sós, lobogó vízbe szaggatjuk, puhára főzzük, átöblítjük és leszűrjük.
A juhtúrót a tejföllel kikeverjük,
beleforgatjuk a galuskát, kevés borssal és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Nagyszerű ! Kipróbálom !
VálaszTörlés