PrintFrendly

2019. szeptember 28., szombat

Szilvapudingos-morzsás sütemény


A ribizli után a második kedvenc gyümölcsöm a szilva. Most ebből készítettem egy szaftos, finom süteményt. Csak egy baj van vele, hogy nehéz kivárni a pihentetés végét, hogy végre szeletelhessük és falatozhassuk. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók kb. 20 szelethez
Morzsához:
*12 dkg liszt
*7 dkg porcukor
*7 dkg vaj
Krémhez:
*50 dkg szilva
*3 dl víz
*4-5 evőkanál cukor
*1 tk őrölt fahéj
*3 dkg vaníliás pudingpor
Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 csipet só
*1 púpozott kk sütőpor
*6 dkg porcukor
*6 dkg vaj
*1 tojás sárgája
*10 dkg tejföl
Szóráshoz:
*1 ek búzadara

A morzsához a lisztet a porcukorral, vajjal összedolgozzuk és hűtőbe rakjuk. 
A töltelékhez a szilvát kimagvaljuk, a gyümölcshúst apróra vágjuk és 1,5 dl vízzel puhára főzzük, ha szükséges pépesítjük. Hozzáadjuk a maradék vízzel és a cukorral elkevert pudingport, pár perc alatt sűrűre főzzük, a fahéjjal ízesítjük. 
A tésztához a sóval, sütőporral, porcukorral elvegyített lisztet összedolgozzuk a vajjal, tejföllel, és a tojás sárgával. Lisztezett felületen 20*30 cm-es tepsi méretére nyújtjuk úgy, hogy a sütinek egy ki pereme is legyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egy villával megszurkáljuk, kevés búzadarával megszórjuk. Egyenletesen elsimítjuk rajta a kihűlt pudingot. Megszórjuk a morzsával. 
180 fokos sütőben hőlégkeveréses módban 35 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt pár órát pihentetjük, mert melegen még folyékony a puding. 
Szeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése