PrintFrendly

2019. szeptember 26., csütörtök

Szedres szilvakrémleves


Bár tudom, hogy a levesek nem túl népszerűek manapság, nálunk ritka az a nap, hogy ne kerüljön valamilyen változat az asztalra. A leggyakoribb a húsleves, és a gyerekek gyakran kérik a gulyást is, de néha gyümölcsből is készül könnyedebb, egyszerűbb kanalazni való. Most épp a szeder és a szilva volt soron. Fűszeres, krémes és édes. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*50 dkg szilva
*20 dkg szeder
*2-3 evőkanál cukor
*1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
*1 tasak (gluténmentes) vaníliás pudingpor (40g)

A megtisztított szilvát kimagvaljuk, kisebb darabokra vágjuk. 2 dl vízzel feltesszük főzni. A fűszerekkel és a cukorral ízesítjük. 
A szedret pépesítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk, és a szilvához adjuk. Ha a gyümölcs puhára főtt, merülő mixerrel pépesítjük. 
A pudingport 2 dl vízzel csomómentesre keverjük, hőkiegyenlítéssel a levest besűrítjük vele, majd langyosan kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése