Bár tudom, hogy a levesek nem túl népszerűek manapság,
nálunk ritka az a nap, hogy ne kerüljön valamilyen változat az asztalra. A
leggyakoribb a húsleves, és a gyerekek gyakran kérik a gulyást is, de néha
gyümölcsből is készül könnyedebb, egyszerűbb kanalazni való. Most épp a szeder
és a szilva volt soron. Fűszeres, krémes és édes.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin szeptemberi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész
biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*50 dkg szilva
*20 dkg szeder
*2-3 evőkanál cukor
*1 tk őrölt fahéj
*1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
*1 késhegynyi mézessütemény fűszerkeverék
*1 tasak (gluténmentes) vaníliás pudingpor (40g)
A megtisztított szilvát kimagvaljuk, kisebb darabokra
vágjuk. 2 dl vízzel feltesszük főzni. A fűszerekkel és a cukorral ízesítjük.
A
szedret pépesítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk, és a szilvához adjuk. Ha a
gyümölcs puhára főtt, merülő mixerrel pépesítjük.
A pudingport 2 dl vízzel
csomómentesre keverjük, hőkiegyenlítéssel a levest besűrítjük vele, majd
langyosan kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése