2019. szeptember 27., péntek

Gombás-lencsés csirkeragu


Könnyű, egyszerű, tartalmas fogás hússal, zöldségekkel gazdagon. Gyorsan elkészül, nem szükséges sok időt a konyhában tölteni vele. A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*40 dkg csirkemellfilé
*7 dkg Amigo déli tőkegomba
*15 dkg lencsekonzerv
*3-4 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 nagy csipet morzsolt oregánó
*1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
*1,5 dl sűrű paradicsomlé

A felforrósított olajon fehéredéig pirítjuk az apróra kockázott húst. Ha megpuhult, hozzáadjuk a gombát. Felöntjük a paradicsomlével, ízesítjük a fűszerekkel. Legvégül beleforgatjuk az átmosott, lecsepegtetett lencsét. Ha túl savanyú a paradicsomlé, kevés cukorral korrigálhatjuk. Melegen, főtt rizs körettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése