Ebben az évszakban a kedvencem a cékla. Bár kissé
elhanyagolt zöldség, de mi nagyon szeretjük. Nem is nagyon bonyolítottam túl,
egy könnyű tésztasalátát késztettem.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A felhasznált tésztát a WISE PASTA biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*10 dkg szezám
penne
*1 nagy cékla (tisztítva mérve 15 dkg)
*1 kis olajos tonhalkonzerv (5 dkg)
*3-4 púpozott ek tejföl
*2 ek majonéz
*2 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fehérbors
A tésztát sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük,
lecsepegtetjük és kihűtjük.
A céklát bő vízben puhára főzzük, a héját
ledörzsöljük, majd a reszelő nagy lyukán lereszeljük. A tonhalat
lecsepegtetjük. A tejfölt a majonézzel, a sóval, borssal elkeverjük, hozzáadjuk
a céklát, a halat, a tésztát. Jól összeforgatjuk. Ha szükséges utóízesítjük.
Érdemes pár órát vagy egy éjszakát a hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól
összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése