Idén is sok szép gyümölccsel ajándékozott meg a pár
fiatal szeder tő a kertben. Most egy kis könnyű és egyszerű pitét sütöttem,
amiben a szedret a kókusszal párosítottam. Puha, szaftos édesség lett a
végeredmény. Érdemes kipróbálni, ha egy hamar asztalra varázsolható finomsággal
szeretnénk meglepni a családot.
A recept megjelent a Kifőztük magazin
augusztusi számában is.
Hozzávalók egy
26 cm-es formához
*15 dkg liszt
*1 csipet só
*1 púpozott tk sütőpor
*8 dkg kókuszreszelék
*8 dkg cukor
*2 nagy tojás
*10 dkg vaj
*1 ek házi vaníliakivonat
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1,5 dl tej
*15 dkg szeder
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral,
kókuszreszelékkel.
A tojásokat kihabosítjuk a cukorral, vajjal, reszelt
citromhéjjal, vaníliakivonattal. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet. A tejjel
lazítjuk. Egy kivajazott, liszttel megszórt kerek formába simítjuk.
A tetejére
szórjuk a megmosott, lecsepegtetett szedret.
180 fokos ütőben alul-felsütés
módban 30 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése