Maradék rizs felhasználásával készült ezt az egyszerű, könnyű töltött zöldség.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*só
*őrölt bors
*1 ek olívaolaj
Töltelékhez:
*10 dkg főtt basmati rizs
*10 dkg olajos tonhalkonzerv
*2-3 szál friss petrezselyemlevél
*1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
Tetejére:
*2 evőkanál tejföl
*5 dkg sajtkrém
*8 dkg trappista sajt
A gomba tönkjét kiemeljük, a fejeket kívülről lekenjük olajjal, megszórjuk sóval és borssal. Olajozott tepsibe állítjuk
mindet. A főtt rizshez adjuk a villával kissé összetört halat az olajával együtt, a citrom reszelt héját és az apróra vágott petrezselyemlevelet.
A halas rizzsel megtöltjük a kalapokat. A tejfölt simára keverjük a sajtkrémmel, a töltött gombák tetejére kanalazunk belőle. Reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése