Csak hogy lássátok, hogy nekem sem minden úgy sikerül, ahogy azt én elképzelem. Mindenkinek ízlett, puha, szaftos lett a tésztája,
de amikor kivettem a sütőből összeesett. Sebaj, ha nem is csoda szép, de legalább finom. Ezért is osztom meg.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*18 dkg gm zabpehelyliszt
*5 dkg darált dió
*1 tasak gm sütőpor
1 csipet só
*1 kk őrölt citromhéj
*1/3 kk őrölt bourbone vanília
*1/3 kk őrölt kardamom
*3 nagyobb tojás
*2,5 dkg négyszeres erősségű édesítő
*15 dkg vaj
*1 dl tejföl
*1 dl cm mandulatej
*10 dkg fekete szeder
A zabpehelylisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, dióval és a fűszerekkel. A tojásokat a puha vajjal, az édesítővel,
a tejföllel és a tejjel, végül a lisztes résszel simára keverjük. A masszát a papírral bélelt muffin forma mélyedéseibe töltjük. A tetejére
szórunk pár szem szedret. 170 fokos sütőben alul-felülsütési módban 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Rácson hagyjuk
teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése