PrintFrendly

2023. május 23., kedd

Rántott zöld spárga

A spárga megosztja a családot, van aki nem igazán kedveli. Viszont ebben a formában a szkeptikusak is szívesen fogyasztották. A mártogatóst nem érdemes elhagyni, mert azzal az igazi. Előfőzni nem szükséges, mert tökéletesen megpuhul a sütés során.
Hozzávalók 4 személyre
*1 kg zöld spárga
*15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*4 nagyobb tojás
*1 jó nagy csipet só
*1 jó nagy csipet őrölt bors
*15 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Sütéshez:
*olaj
Mártogatóshoz:
*2 púpozott ek tejföl
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 tk olívaolaj
Tálaláshoz:
*friss saláta
 
A spárgát megmossuk, a fás végét letörjük, majd a sípokat először a lisztbe forgatjuk, majd a sóval, borssal ízesített tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Felforrósított olajban barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. A tejfölt a fűszerekkel, zúzott fokhagymával és az olajjal kikeverjük és a rántott spárgával, valamint friss salátával kínáljuk.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése