A spárga megosztja a családot, van aki nem igazán kedveli. Viszont ebben a formában a szkeptikusak is szívesen fogyasztották. A mártogatóst nem érdemes
elhagyni, mert azzal az igazi. Előfőzni nem szükséges, mert tökéletesen megpuhul a sütés során.
*1 kg zöld spárga
*15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*4 nagyobb tojás
*1 jó nagy csipet só
*1 jó nagy csipet őrölt bors
*15 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Sütéshez:
*olaj
Mártogatóshoz:
*2 púpozott ek tejföl
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 tk olívaolaj
Tálaláshoz:
*friss saláta
A spárgát megmossuk, a fás végét letörjük, majd a sípokat először a lisztbe forgatjuk, majd a sóval, borssal ízesített tojásba
mártjuk, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Felforrósított olajban barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. A tejfölt
a fűszerekkel, zúzott fokhagymával és az olajjal kikeverjük és a rántott spárgával, valamint friss salátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése