Javában tart az újhagyma szezon. Többnyire frissen fogyasztjuk, de korábban már próbáltam rántva is, most pedig egy roppant egyszerű
krémleves alapja lett. Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan be is kanalaztuk.
*Kb. 15 szál újhagyma
*4 ek olívaolaj
*2 ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 tk házi ételízesítő
*6 dl víz
*2-3 dl cukormentes mandulatej
Tálaláshoz:
*színes bors
A megtisztított újhagymát vékonyra karikázzuk, a felforrósított olívaolajon megfonnyasztjuk. Ízesítjük a fűszerekkel,
megszórjuk a liszttel. A vizet hozzáadva a hagyma puhulásáig főzzük. Merülő mixerrel pépesítjük, majd tejjel krémesítjük. Színes
borssal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése