PrintFrendly

2020. december 15., kedd

Fűszeres fenyőfakeksz

A gyerekek mindig nagyon örülnek, ha valamilyen különlegesebb formájú vagy ízű keksz sül, mint például most ez a fűszeres fenyőfakeksz. Ismét a Cookorinál beszerezhető keksz- és linzerkészítőt vetettem be a cél érdekében. Ez egy picit ropogósabb aprósüti, de ez is jól záródó fémdobozban sokáig eláll. A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.

Hozzávalók kb. 50 db-hoz
*30 dkg liszt
*1 csapott kk sütőpor
*1 csipet só
*7 dkg porcukor
*1 tk kínai ötfűszer fűszerkeverék
*1/2 kk őrölt fahéj
*1 késhegynyi vaníliaőrlemény
*1 nagyobb tojás sárgája
*20 dkg vaj

A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, porcukorral és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tojást és a vajat és összedolgozzuk. 
Becsomagolva 1 órát pihentetjük. 
A tésztát a kinyomó pisztolyba töltjük, majd sütőpapír nélküli lemezre, fenyőfa mintával formázzuk a süteményeket. 
Előmelegített, 170 fokos, hőlégkeveréses sütőben 15 perc alatt készre sütjük. 
Rácson hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva kínáljuk.
 
Tipp: a kínai ötfűszer helyettesíthető őrölt csillagánizs, fahéj, szecsuáni bors és édeskömény keverékével.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése