A gyerekek mindig nagyon örülnek, ha valamilyen különlegesebb formájú vagy ízű keksz sül, mint például most ez a fűszeres
fenyőfakeksz. Ismét a Cookorinál beszerezhető keksz- és linzerkészítőt vetettem be a cél érdekében. Ez egy picit ropogósabb aprósüti,
de ez is jól záródó fémdobozban sokáig eláll. A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
*30 dkg liszt
*1 csapott kk sütőpor
*1 csipet só
*7 dkg porcukor
*1 tk kínai ötfűszer fűszerkeverék
*1/2 kk őrölt fahéj
*1 késhegynyi vaníliaőrlemény
*1 nagyobb tojás sárgája
*20 dkg vaj
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, porcukorral és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tojást és a vajat és összedolgozzuk.
Becsomagolva 1 órát pihentetjük.
A tésztát a kinyomó pisztolyba töltjük, majd sütőpapír nélküli lemezre, fenyőfa mintával formázzuk
a süteményeket.
Előmelegített, 170 fokos, hőlégkeveréses sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva
kínáljuk.
Tipp: a kínai ötfűszer helyettesíthető őrölt csillagánizs, fahéj, szecsuáni bors és édeskömény keverékével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése