Igazán gyorsan elkészíthető édesség, amiben a mák és a citrom remek páros. A sütőt sem szükséges bekapcsolni hozzá
és bő fél óra alatt megvan. Még jobb, ha másnap szeleteljük. Remek vendégváró desszert.
*30 dkg darál háztartási keksz
*10 dkg darált mák
*14 dkg porcukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja és kifacsart leve
*20 dkg vaj
*Kb. 1/2 dl tej
Bevonáshoz:
*10 dkg étcsokoládé
*1 ek olaj
A kekszmorzsát a mákkal, a cukrokkal, a citrom levével és héjjal, a vajjal és annyi tejjel összedolgozzuk, hogy ne morzsálódjon a tészta.
A masszát folpackkal kibélelt tepsibe simítjuk.
A csokoládét az olajjal megolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt. Ha megszilárdult a csoki, forró vízbe
mártott késsel szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése