Természetesen más gyümölccsel vagy idényen kívül befőtt gyümölcsből is kipróbálható.
*50 dkg szilva
*30 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*20 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*15 dkg vaj/margarin
*5 tojás
*10 ek tej
*1 ek fahéj és 3 ek cukor a szóráshoz
A szilvákat alaposan megmossuk, félbe vágjuk, magjukat
eltávolítjuk.
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (22*38 cm)
kibélelünk sütőpapírral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport.
Egy másik tálkában az olvasztott vajat/margarint habosra
keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral.
A tojásokat ketté választjuk, a sárgákat egyenként a cukros
masszában elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és belekanalazzuk a tejet.
Jól összekeverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a
tésztába forgatjuk.
A sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát.
A szilvaszemeket a tetejére fektetjük, a héjjal lefelé.
megszórjuk a fahéjas cukorral.
180 fokon alul-felülsütéssel 35-40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral
meghintve kínáljuk.
Nyáron olyan jók ezek a kevert sütemények. Bármilyen gyümölccsel megsüthető és nagyon finom. Alig várom, hogy beérjen nekem is a szilvám... Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi, valóban gyors és fincsi :-)
TörlésGratulálok a receptekhez és a csodás fotókhoz, csak azt nem értem, hogy miért nem lehet letölteni, annyi gyümölcsös sütit szeretnék elmenteni, hogy varálni tudjak belőlük az unokáknak.
VálaszTörlésNagyon finom sütemény! 😊
VálaszTörlés