Hozzávalók 4 főre:
*2 nagyobb alma (35 dkg)
*50 dkg szilva
*2 ek cukor
*1 csipet só
*1 csapott kk őrölt fahéj
*0,3 kk őrölt szegfűszeg
*1 tasak vaníliás cukor
*1 púpos ek vaníliás pudingpor
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a
magokat kiemeljük.
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a
gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk.
Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni.
Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.
Ha a gyümölcsök már megpuhultak, a tűzről levéve, merülő
mixerrel pépesítjük.
Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a
tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.
Jól behűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése