A gyerekek nagyon kedvelik a mini palacsintákat amit mogyorókrémmel fogyasztanak a legszívesebben, de utálják, ha maszatos lesz tőle a kezük. Természetesen az nem tetszett, mikor két lapocskát összeragasztottam, ezért mást kellett kitalálnom. Ezt a virágformát már örömmel fogadták. Ilyenek a gyerekek :-)
Hozzávalók kb. 30 db virághoz:
*1 bögre liszt (bögre=2,5 dl)
*2 nagyobb tojás
*1 nagy csipet só
*2 csapott ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 bögre tej
*Mogyorókrém a töltéshez
*Mogyorókrém a töltéshez
A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral,
sóval kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva
csomómentes, sűrű masszává keverjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük és a lisztes tésztába
forgatjuk.
Egy serpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk, majd 1-1 kis adag
tésztát merünk bele, ami szépen szétterül.
Ha kezdenek apró buborékok megjelenni a palacsintán,
megfordítjuk és a másik oldalát is világosra sütjük. Ha szükséges, sütés közben
kevéske olajat még öntünk a serpenyőbe.
Ha már kéz langyosra hűltek a palacsinták, egy teáskanálnyi mogyorókrémet
kenünk rájuk és virágformára hajtogatjuk:
Ilyen gyönyörű palacsintákat még nem is láttam, nagyon finomak lehettek!!!
VálaszTörlésMarika
Köszönöm szépen, tényleg nagyon fincsi :-)
Törlés