Oldalas ritkán kerül nálunk étlapra, de azért néhanapján
készül. Most például sörben sült és krumplipürével, valamint paradicsomszósszal
kínáltam a sültet.
*1 kg oldalas
*1,5 tk só
*1 kk őrölt bors
*1 tk fűszerpaprika
*1 kk őrölt köménymag
*1 tk fokhagymagranulátum
*2 dl sör
*1-2 ek mangalicazsír a tepsi kikenéséhez
Az oldalast alaposan megtisztítjuk, kicsit szárazra
töröljük, feldaraboljuk. A fűszereket összekeverjük és bedörzsöljük vele a
húst. Zsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk. Mellé öntjük a sört. Lefedve 230
fokon kb. 60 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva a szaftjával többször
meglocsolva tetszőlegesre pirítjuk. melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése