A kedvenc szilikon kifli formámat eddig csak édesség készítésére használtam. Most kipróbáltam egy sós, mégpedig
mogyorós változatot. Igazi bulis fogás, de akár otthon, tévézés közben is ropogtatható egy pohárka bor társaságában. A recept megjelent
a Kifőztük magazin januári számában is. A kiflisütőformát a Cookori biztosította.
*15 dkg liszt
*1/2 kávéskanál só
*9 dkg sós pörkölt mogyoró
*10 dkg vaj
*1 nagy tojás sárgája
*1 teáskanál víz (ha szükséges)
A mogyorót ledaráljuk vagy késes aprítóban morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, majd a vajjal és a tojással
összedolgozzuk. Ha kicsit morzsálódik, kevés vizet adunk hozzá.
A kifli forma mélyedéseit peremig töltjük kevés tésztával. Előmelegített
sütőben 160 fokon hőlégkeveréssel kb. 22 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése