PrintFrendly

2020. november 21., szombat

Kapros-szalonnás-lilahagymás pizza

Nagyon szeretjük a kapros ételeket és nagyon örülök, amikor ősz végén ismét szedhető friss a kertben, mert a nyáron beért magok szépen kikelnek. A fagy előtt be is gyűjtöttem mindet. Sütöttem egy kis pizzát, mert arra sohasem mond nemet a család. Ez most egy szénhidrátdiétába illeszthető változat, de természetesen az ízek így is csodásak. Érdemes kipróbálni. Ha nincs épp friss kapor, akkor megteszi a fagyasztott vagy éppen a szárított változat is. A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
Tésztához:
*20 dkg teljeskiőrlésű liszt
*10 dkg liszt
*1 tk só
*2 dkg friss élesztő
*1,8 dl víz
*2 ek olaj
Szószhoz:
*2 púpozott ek tejföl
*1 csipet só
*1 ek apróra vágott kapor (lehet fagyasztott vagy szárított is)
Feltéthez:
5 dkg húsos szalonna
1 közepes lila hagyma
8 dkg sajt
 
A kétféle lisztet a sóval elvegyítjük, hozzáadjuk a langyos vízbe morzsolt élesztőt és az olajat. Alaposan kidagasztjuk, gombóccá formázzuk. Letakarva a duplájára kelesztjük. 
A tejfölt kikeverjük a sóval és a kaporral. A hagymát vékony csíkra vágjuk. Az apróra kockázott szalonnát zsírjára pirítjuk. 
A megkelt tésztát 1 cm vékonyra és kerek formára nyújtjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük a kapros tejföllel. Megszórjuk a szalonnával, a hagymával és reszelt sajttal. Addig hagyjuk kelni, amíg a sütő bemelegszik. 180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése