Nagyon szeretjük a kapros ételeket és nagyon örülök, amikor ősz végén ismét szedhető friss a kertben, mert a nyáron
beért magok szépen kikelnek. A fagy előtt be is gyűjtöttem mindet. Sütöttem egy kis pizzát, mert arra sohasem mond nemet a család. Ez most egy szénhidrátdiétába
illeszthető változat, de természetesen az ízek így is csodásak. Érdemes kipróbálni. Ha nincs épp friss kapor, akkor megteszi a fagyasztott vagy éppen
a szárított változat is. A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
Tésztához:
*20 dkg teljeskiőrlésű liszt
*10 dkg liszt
*1 tk só
*2 dkg friss élesztő
*1,8 dl víz
*2 ek olaj
Szószhoz:
*2 púpozott ek tejföl
*1 csipet só
*1 ek apróra vágott kapor (lehet fagyasztott vagy szárított is)
Feltéthez:
5 dkg húsos szalonna
1 közepes lila hagyma
8 dkg sajt
A kétféle lisztet a sóval elvegyítjük, hozzáadjuk a langyos vízbe morzsolt élesztőt és az olajat. Alaposan kidagasztjuk,
gombóccá formázzuk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
A tejfölt kikeverjük a sóval és a kaporral. A hagymát vékony csíkra vágjuk.
Az apróra kockázott szalonnát zsírjára pirítjuk.
A megkelt tésztát 1 cm vékonyra és kerek formára nyújtjuk. Sütőpapíros tepsire
rakjuk. Megkenjük a kapros tejföllel. Megszórjuk a szalonnával, a hagymával és reszelt sajttal. Addig hagyjuk kelni, amíg a sütő bemelegszik. 180 fokon hőlégkeveréssel
20 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése