A kis birsalmafánk idén két szép almával örvendeztetett meg bennünket. Nem volt túl sok választásom, hogy ebből a pár gyümölcsből
mit is készítsek. Egy kis fűszeres kompótként végezte. A cukor mennyisége természetesen ízlés szerint változtatható, érdemes kóstolással
ellenőrizni.
*2 nagyobb birsalma
*1 ek frissen facsart citromlé
*cukor ízlés szerint (4-5 ek)
*2 db fahéjrúd
*4-5 db szegfűszeg
A birsalmát meghámozzuk, magházát kivágjuk, a gyümölcshúst apróra daraboljuk. Annyi citromos vízben, ami épp ellepi puhára főzzük.
(Érdemes többször ellenőrizni, hogy ne főjön szét.) Közben ízesítjük a fűszerekkel és a cukorral. Pár órát hagyjuk pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése