Most, hogy már elég hidegre, szelesre fordult az idő, jól
fog esni a meleg kanalazni való. Könnyű, egyszerű, tényleg hamar elkészül. A
recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
Hozzávalók 4
személyre
*1 kis karfiol fele
*26 dkg lencsekonzerv
*1 nagyobb sárgarépa
*1 nagyobb vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 liter zöldségleves alaplé
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 csapott kk fűszerpaprika
*1 kisebb babérlevél
A megtisztított, apróra kockázott vöröshagymát
megfonnyasztjuk a felforrósított olajon.
Átforgatjuk rajta a pici rózsáira
szedett karfiolt, a vékonyra karikázott sárgarépát.
Felengedjük az alaplével,
ízesítjük a fűszerekkel.
Ha megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk az átmosott,
lecsepegtetett lencsét és forralunk rajta egyet.
Melegen kínáljuk.
Looks very very delicious.
VálaszTörlésThank you for the recipe and happy days
Elisabeth
Thank you very much!
Törlés