Hozzávalók kb. 16 csigához:
Tésztához:
*25 dkg túró
*10 dkg porcukor
*25 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*1 nagy csipet só
*0,5 dl tej
*5 ek olaj
Töltelékhez:
*3 ek porcukor
*2 ek cukrozatlan kakaópor
*2 ek olaj (vagy olvasztott margarin)
A sütőt előmelegítjük. Egy egész nagy tepsit kibélelünk
sütőpapírral.
A túrót a porcukorral egy tálkába öntjük és gépi habverővel
jól összedolgozzuk. (Nekem ez nem sikerült egész jól, ezért még egy krumpli
törővel jól átnyomkodtam.)
Hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral elkevert
lisztet is.
Kézzel alaposan összegyúrjuk.
Lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra és téglalap alakúra
elnyújtjuk.
A porcukrot elkeverjük a kakaóporral.
A tésztát lekenjük olajjal (vagy olvasztott margarinnal) és megszórjuk
a kakaó-porcukor keverékkel.
Szorosan feltekerjük
és ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle.
Két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, hogy szép kerek
formájuk legyen.
Tepsibe helyezzük. Nem szükséges nagy távolságot hagyni az
egyes csigák között.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 10 perc
alatt megsütjük.
A tészta ez után elég világos, de tökéletesen átsül ezalatt
a rövidke idő alatt.
Ha kicsit hűlt, porcukorral megszórva kínáljuk.
Már engem is meggyőzött jó párszor, már csak meg kéne sütnöm. Biztos nagyon finom, mert olvasom a megsütötteknél... :o) Guszta itt is!
VálaszTörlésKöszi, bár nem olyan, mint a kelt társa, de ez is isteni :-)
Törlésmost fogom meg sutni
VálaszTörlésRemélem ízlett :-)
Törlés