Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg sertéshús (nálam most fele tarja és fele karaj)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 ek tyúkzsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kk só
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kk őrölt bors
- 2 ek házi darált paprika (ennek hiányában 1 kápia paprika apróra vágva)
- 1 közepes paradicsom héj nélkül
- 1 tk liszt
A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit
lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk,
a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A szalonnát bőr nélkül apróra vágjuk és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk
a zsírt, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
A lecsöpögtetett husit fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk
a házi darált pirospaprikát (vagy az apróra vágott kápia paprikát), a
paradicsomot.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára
főzzük.
Ha puha a hús, a fedőt levéve hagyjuk a maradék vizet
elfőni.
Egy kevés liszttel megszórjuk és így felforralva egy kicsit
sűrűbb lesz a szaftja.
Melegen, nokedli körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése