Kicsit időigényes az elkészítése, de mindenképpen megéri. Nagyon finom, ízletes és a kekszdaraboktól igazán tetszetős. A vasárnapi ebéd vendégek tiszteletére szombat este Párom segítségével megsütöttük. Mindenkinek nagyon ízlett.
Hozzávalók 16 szelethez:
Piskótához:
- 4 ek liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1,5 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 4 ek víz
Krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Töltelékhez:
- 1 csomag gesztenye massza
- 4 ek baracklekvár
- 2 ek kakaópor
- 50 dkg háztartási keksz
- 3 dl tej
- 2 tk rumaroma
Tetejére:
- 18 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*33 cm) kibélelünk
sütőpapírral.
A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni.
A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a
kakaóporral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a
cukorral és a vízzel.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos
liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
A sűrű masszát a tepsibe simítjuk.
180 fokon 15 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre
főzzük.
A porcukrot a margarinnal alaposan kikavarjuk.
Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a porcukros krémet és jól
összeforgatjuk.
A kihűlt piskótalapot kettévágjuk.
Az egyik piskótát egy magasabb falú tepsibe vagy jénaiba
fektetjük.
Rákenjük a krém felét.
A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük,
hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenye masszát, a lekvárt, a rumaromát.
Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk.
Rákenjük a krém másik felét.
Ráfektetjük a maradék piskótát.
Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a
piskóta tetejére simítjuk.
Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni.
Másnap egy forró vízbe mártott éles késsel szépen
szeletelhető.
A receptet az Olcsó-receptek.hu oldalon találtam.
https://www.facebook.com/ZakuskyAKolace/photos/a.450328925062454.1073741828.450326615062685/732869253475085/?type=1&theater
VálaszTörlésnAGYON FINOM LEHET ,
VálaszTörlésTényleg érdemes elkészíteni :-)
TörlésNagyon jo receptek.Szeretem kiprobålni
VálaszTörlésNagyon jo receptek.Szeretem kiprobålni
VálaszTörlés