Hozzávalók 8
batyuhoz:
Töltelékhez:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 80 dkg csirkecomb filé
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 tk só
- 0,5 kk bors
- 1 ek darált pirospaprika (házi készítésű)
Mártáshoz:
- 1 nagydoboz tejföl (3,3 dl)
- 1 ek liszt
Palacsintához:
- 3 tojás
- 1 kk só
- 12 púpos ek liszt
- 4,8 dl tej
- 0,5 dl olaj
- Pár db petrezselyemlevél hosszú szárral
A húst alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk, kicsit
hagyjuk lecsöpögni.
A megtisztított vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk és az
olajon üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
Megszórjuk a pirospaprikával, a sóval, borssal, a darált
pirospaprikával.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára
főzzük.
A palacsintákhoz a tojásokat egy tálba ütjük, beleszórjuk a
sót, habosra keverjük.
Belekanalazzuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva
csomómentesre keverjük.
Legvégül beleöntjük az olajat.
A palacsintákat közepes lángon egy nagyobb sütőben kisütjük.
Nekem ebből 8 db nagyobb palacsinta lett.
A megpuhult húst kiszedjük a szaftjából és ledaráljuk, vagy
nagyon apróra vágjuk.
A tejfölben elkeverjük a lisztet és a szafthoz öntjük,
besűrítjük.
Ha túl világos lenne, tehetünk még bele kevéske
pirospaprikát.
A palacsintákat tiszta pultra vagy tálcára terítjük.
A töltelékhez adunk 2-3 ek tejfölös szószt, majd
egyenletesen elosztjuk a palacsintákon.
A palacsinták szélét felhajtogatva batyut formálunk és egy megtisztított
petrezselyemlevéllel megkötjük.
Pár ek mártást tányérra merünk, majd a palacsinta batyut
ráültetve tálaljuk.
Klassz recept, és nagyon guszta. :P
VálaszTörlésKöszönöm szépen kedves Gabriella :-)
Törlés