Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 pohár (30 dkg) liszt
- ¾ csomag sütőpor
- 3 tojás
- 1 pohár cukor (20dkg)
- 1 pohár (3,3 dl) tejföl
- ½ pohár (1,5 dl) olaj
- 90 dkg cseresznye
Tepsi kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
- 1 ek liszt
A mérőpohár a tejfölös doboz, de megadtam a lemért alapanyagokat is.
A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket: szár, levél és a magokat eltávolítjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket: szár, levél és a magokat eltávolítjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és
megszórjuk kevéske liszttel.
A sütőport elkeverjük a lisztben.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb
fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan
összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát.
A cseresznye felét rárakjuk, jól belenyomkodjuk, majd a
másik felét a tetejére rakjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Bármilyen más gyümölccsel, meggyel, barackkal, ribizlivel elkészíthető.
Akik elkészítették:
Bármilyen más gyümölccsel, meggyel, barackkal, ribizlivel elkészíthető.
Akik elkészítették:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése