PrintFrendly

2025. július 2., szerda

Egyszerű padlizsánfasírt

Padlizsán recept elég kevés van a blogon, mert általában krém készül belőle, azt kedveljük csak igazán. Most egy merészet gondolva húsmentes fasírt lett belőle. Könnyű, egyszerű és egy kevés párolt rizs körettel, némi tejfölös mártogatóssal ízletes kis fogás kerekedett belőle.
Természetesen, aki emiatt a sütőt nem szeretné bekapcsolni, a szabadban parázson is megsütheti a padlizsánokat. 
Hozzávalók kb. 12 db-hoz
*2 közepes padlizsán
*1 nagyobb tojás
*kb 5-6 púpozott ek TK zsemlemorzsa
*1 kk só
*1/2 kk őrölt bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
*kevés TK zsemlemorzsa a forgatáshoz
*olaj a sütéshez 
 
A padlizsánokat hosszában ketté vágjuk, majd a vágott felével lefelé sütőpapíros tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt puhára sütjük. 
A zöldséghúst a héjából kikaparjuk, majd jól áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a zsemlemorzsát. 
Púpozott evőkanálnyi adagokból tallérokat formázunk. Megforgatjuk zsemlemorzsában. 
Felforrósított olajban, közepes hőfokon megsütjük. 
Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése