Padlizsán recept elég kevés van a blogon, mert általában
krém készül belőle, azt kedveljük csak igazán. Most egy merészet gondolva
húsmentes fasírt lett belőle. Könnyű, egyszerű és egy kevés párolt rizs
körettel, némi tejfölös mártogatóssal ízletes kis fogás kerekedett belőle.
Természetesen, aki emiatt a sütőt nem szeretné bekapcsolni, a szabadban parázson is megsütheti a padlizsánokat.
*2 közepes padlizsán
*1 nagyobb tojás
*kb 5-6 púpozott ek TK zsemlemorzsa
*1 kk só
*1/2 kk őrölt bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
*kevés TK zsemlemorzsa a forgatáshoz
*olaj a sütéshez
A padlizsánokat hosszában ketté vágjuk, majd a vágott
felével lefelé sütőpapíros tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben
45-50 perc alatt puhára sütjük.
A zöldséghúst a héjából kikaparjuk, majd jól
áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a
zsemlemorzsát.
Púpozott evőkanálnyi adagokból tallérokat formázunk.
Megforgatjuk zsemlemorzsában.
Felforrósított olajban, közepes hőfokon
megsütjük.
Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése