Számomra a nyár a slágere a cukkini. Igyekszem frissen minél többféleképpen felhasználni. Az egyik kedvencem a ropogós bundás
változat. Most tökmagos bundát kapott és rizs körettel kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.
*1 közepes cukkini
*só
*őrölt fekete bors
*őrölt fokhagymapor
*8 dkg teljes kiőrlésű liszt
*2 nagyobb tojás
*10 dkg héj nélküli tökmag
*olaja sütéshez
*basmati rizsa tálaláshoz
A cukkinit meghámozzuk, a magvas belső részét kivágjuk. A zöldségkarikát meghintjük sóval, pihentetjük 20 percet, leöntjük
róla a levet és megszórjuk borssal, fokhagymával. Először lisztbe forgatjuk, majd tojásba, végül a késes aprítóban morzsásra dolgozott tökmagban.
Felforrósított olajban megsütjük. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Főtt basmati rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése