PrintFrendly

2021. március 22., hétfő

Medvehagymás krumplisaláta

Sültekhez, grillezett húsokhoz vagy egyszerűen csak egy kis húsvéti sonkához is kínálhatjuk. Az igazat megvallva nekem csak így magában is nagyon ízlik.
Hozzávalók 4 személyre
*40 dkg krumpli
*2 nagyobb tojás
*0,5 csokor friss medvehagyma
*3 dl tejföl
*3 ek majonéz
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
 
A krumplit meghámozzuk, apróra kockázzuk, megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. A medvehagymát megmossuk, szárazra töröljük és jó apróra vágjuk. A keményre főtt tojást apróra daraboljuk.
A tejfölt a majonézzel, a fűszerekkel simára keverjük, végül beleforgatjuk a krumplit, a tojást és a medvehagymát. Megkóstoljuk, ha szükséges ízesítjük még. Ha kevésnek találjuk a tejfölös krémet, akkor akár egy kevés tejjel is lazíthatjuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése