Őszintén bevallom, hogy régen hallani sem akartam a
szalalkáliról. Élénken élt bennem, ahogy lánykoromban Anyukám sütött, és mindent
bejárt az az iszonyatos szag.
Most mégiscsak túlléptem ezen a rossz emléken, és készítettem vele egy igazán omlós, kívül ropogós sajtos finomságot. Nagyon egyszerű, nem kell pihentetni, csak összedolgozni, nyújtani, és vágni. A végén pedig nem is volt olyan rémes a „szalagáré” szaga, mert régen csak így neveztük. Azt hiszem ez a sós sokszor készül majd nálunk.
Most mégiscsak túlléptem ezen a rossz emléken, és készítettem vele egy igazán omlós, kívül ropogós sajtos finomságot. Nagyon egyszerű, nem kell pihentetni, csak összedolgozni, nyújtani, és vágni. A végén pedig nem is volt olyan rémes a „szalagáré” szaga, mert régen csak így neveztük. Azt hiszem ez a sós sokszor készül majd nálunk.
Hozzávalók 2
gáztepsihez:
*50 dkg liszt
*1 púpozott ek só
*0,5 tasak szalalkáli
*25 dkg vaj
*1 nagyobb tojás sárgája
*16 dkg tejföl
*1 tojás fehérje a lekenéshez
*10 dkg sajt a szóráshoz
A lisztet elkeverjük a sóval, szalalkálival,
összedolgozzuk a tojás sárgájával, vajjal, tejföllel. Lisztezett felületen 0,5
cm vékonyra nyújtjuk és derelyemetszővel 1 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra
vágjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, lekenjük a megmaradt
tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben
kb. 20 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Köszönöm szépen ezt a tényleg egyszerű, de nagyszerű receptet, ma meg is csinálom.Eddig mindig olyan szalalkális sütit csináltam, ahol kis tejben fel kellett oldani
VálaszTörlésRemélem elnyeri a tetszésedet, mi imádjuk :-)
TörlésHány gramm az 1 csomag szalalkáli?
VálaszTörlésKöszönöm a választ!
15g
Törlés