A nagy kedvencünk, a hókifli tésztájából készült ez a
finom sütemény. A tölteléket csak találomra kevertem össze, ami végül éppen
elegendő lett ehhez a kifli mennyiséghez. Egyszerű, kevés alapanyagból
összeállítható, és hasonlít a zserbó íz világához. Egy dologra érdemes
figyelni, hogy ha túl sok lisztet használunk a nyújtáshoz, akkor nem fog
összetapadni a kiflik széle, és kibújhat a töltelék.
Hozzávalók kb.
35 db kiflihez:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*25 dkg margarin
*1,5 dl tejföl
Töltelékhez:
*10 dkg darált dió
*4 púpos ek sárgabarack lekvár
*3 dkg reszelt étcsokoládé
Szóráshoz:
*1 ek porcukor
A tészta hozzávalót jól összedolgozzuk, és becsomagolva
pár órára a hűtőbe rakjuk.
A töltelékhez a diót a reszelt csokoládéval, és a
lekvárral összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük.
Két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra
elnyújtjuk.
A korongok szélére teszünk egy kávéskanálnyi tölteléket.
A hajtás részt alulra fordítva az előkészített tepsibe
sorakoztatjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük.
Még melegen porcukorba forgatjuk, vagy megszórjuk vele.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése