A legutóbbi vásárlás alkalmával megláttam az üzletben a
zabpehelylisztet és gondoltam kipróbálom. Zabpehely az volt itthon, így a kettő
kombinálásával készítettem el ezt a húsos fogást. Ízre kicsit más, mint a
hagyományos rántott hús, de egy kis friss salátával vagy főzelékkel remek ebéd
vagy vacsora.
Hozzávalók 4
főre:
*2 nagyobb csirkemell filé
*1 kk só
*10 dkg zabpehelyliszt
*2 nagyobb tojás
*20 dkg apró szemű zabpehely
*3 dl olaj
A megtisztított csirkemellet közepes darabokra vágjuk és
meghintjük sóval.
Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet. A
másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük. A harmadikba szórjuk a
zabpelyhet.
A húsokat a fenti sorrendben bepanírozzuk.
Egy kisebb serpenyőben olajat forrósítunk. A húsokat
közepes lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése