Hozzávalók:
*15 púpos ek liszt
*1 csapott tk étkezési szódabikarbóna
*1 kk őrölt fahéj
*1 nagy tojás
*10 csapott ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 csipet só
*11 ek olaj
*2,5 dl tej
*10 szem szilva
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit (38*22 cm) kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk
egy leheletnyi liszttel.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a
szódabikarbónával, fahéjjal.
Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral,
vaníliás cukorral és a sóval.
Belekanalazzuk az olajat és tovább keverjük.
Végül a lisztes részt a tojásos masszába szórjuk és a
tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk.
Az előkészített tepsibe öntjük.
A szilvákat megmossuk, kimagvaljuk és negyed cikkekre
vágjuk.
A héjas felüket egy kevés lisztbe mártjuk (így nem
süllyednek nagyon a tésztába sütéskor) és a massza tetejére sorakoztatjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése