Nem teszek bele sem sót, sem egyéb fűszert, mert az ételek elkészítésekor úgyis a család szája íze szerint fűszerezek.
A felhasználása nagyon sokrétű, készülhet belőle paradicsomleves, pizzára szósz, bolognai spagetti, pizzás csiga, paradicsomszósz, töltött káposzta, és sorolhatnám még.
Hozzávalók:
- 3 kg paradicsom (feldolgozás előtt mért súly)
- 1 késhegynyi Na-benzoát
A
paradicsomokat több léről alaposan átmossuk, és a hibás és zöld részeket
eltávolítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk.
Egy
fazékba tesszük, és kavargatva kb. fél óráig főzzük, így könnyebben leválik
majd a héja.
Még
melegen paradicsompasszírozón átnyomjuk.
A
levet visszatesszük főni. A főzési idő attól függ, hogy milyen sűrűségű
paradicsomlevet szeretnénk kapni. Én most közepes lángon, néha-néha megkavarva
1 órát főztem.
Elzárjuk
a lángot, és belekeverjük a tartósítószert.
Előre
kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
10 kis üvegnyi lé lett ebből a mennyiségű paradicsomból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése