Kapros tökfőzelék
Nagyon szeretjük a főzelékeket, főleg a tökből készültet és azt is jó sok friss kaporral. Amikor még zsenge a kertben a kapor, mindig fagyasztok le finomra vágva, így ha télen, vagy idényen kívül szükségem van rá, akkor mindig rendelkezésre áll.
Most fokhagymás fasírtgolyó készült hozzá.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg
gyalult tök
- 2
púpos ek liszt
- 3
ek olaj
- 1
tk őrölt pirospaprika
- 2
tk só
- 1
késhegynyi bors
- 3 dl
tejföl
- 2 tk
kapor vagy egy kis csokor friss
A gyalult tököt egy tálba tesszük. Nagyon
kevés vizet öntünk alá, kb. 1-1,5
dl, mert még a tök is fog engedni, majd sózzuk,
borsozzuk, és közepes lángon főzzük puhára. A kaprot megtisztítjuk, és apróra vágjuk,
majd beleszórjuk a főzelékbe.
A lisztet az olajon megpirítjuk, majd a
tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát. Kevéske vízzel csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt és átkeverjük. Folyamatosan kevergetve beleöntjük a
rántást, majd hagyjuk felforrni.
Úúúú de szeretem, de rajtam kívül senki a családból és itt ahol élek nincs is tök... Ezt a tányért így ahogy van szívesen bevállalnám ;)
VálaszTörlésSzívesen megkínálnálak ;-)
Törlés